MR.D.I.Y.: Έτοιμη για δυναμική κούρσα ανάπτυξης στην Ελλάδα - BusinessNews.gr (2024)

Ο Μαλαισιανός όμιλος με τις «πάντα χαμηλές τιμές» και τα σχεδόν 3000 καταστήματα ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να αρχίσει να ανεβάζει ταχύτητες στην ελληνική αγορά, την οποία έχει στο πλάνο του εδώ και ένα χρόνο.

«Το 2023 αναμένεται να είναι καλό για την εταιρεία μας εξαιτίας της εκκίνησης της δραστηριότητάς της» αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της «MR.D.I.Y. GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε» για το 2022 προαναγγέλλοντας την δυναμική ενεργοποίηση της -γιγαντιαίας- Μαλαισιανής αλυσίδας του χώρου του home improvemet και όχι μόνο, MR.DIY στην ελληνική αγορά.

Ένας χρόνος αναμονής

Η ελληνική θυγατρική «MR.D.I.Y. GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε». συστάθηκε τον Ιούνιο του 2022 με έδρα το Κολωνάκι και μοναδικό μέτοχο την εταιρεία Turkspeed Pte (με έδρα την Σιγκαπούρη) και διαχειριστή τον Μαλαισιανό Sathis Manoharen, ο οποίος διατηρεί ρόλο VP Group Strategy στον Όμιλο MR.DIY. Το μετοχικό της κεφάλαιο είναι μόλις 25.000 ευρώ ενώ σκοπός της είναι σύμφωνα με τα έγγραφα σύστασης είναι, μεταξύ άλλων η αγορά, προμήθεια, πώληση, εισαγωγή και εξαγωγή, προώθηση και εμπορία διαφόρων προϊόντων σε χονδρική και λιανική πώληση (ενδεικτικά έπιπλα και εξοπλισμός που σχετίζονται με τη χρήση, τη διακόσμηση, τη συντήρηση και την επισκευή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έπιπλα και εξοπλισμός που σχετίζονται με την κηπουρική και σχεδίαση εξωτερικού χώρου, όλα τα είδη δομικών υλικών, εξοπλισμού ασφαλείας και εφοδίων, εξαρτήματα, σκεύη, οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά εργαλεία χειρός, γραφική ύλη, Παιχνίδια και υλικά παιχνιδιών, δώρα και προϊόντα χόμπι, αθλητικά εφόδια, αθλητικά είδη και αθλητικό εξοπλισμό, προϊόντα και αξεσουάρ εσωτερικής και εξωτερικής περιποίησης αυτοκινήτου·. αξεσουάρ μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, αξεσουάρ υπολογιστών και τηλεφώνου· προϊόντα προσωπικής φροντίδας και καλλυντικών, οπτικά προϊόντα και προϊόντα που σχετίζονται με γυαλιά, όλα τα είδη προσωπικών αξεσουάρ, καθαριστικές ουσίες και προμήθειες· συσκευασμένα προϊόντα διατροφής, κλωστοϋφαντουργικά, προϊόντα και υλικά, μητρικά και βρεφικά προϊόντα που σχετίζονται με τη διατροφή, τη φροντίδα και την ασφάλεια του βρέφους, τροφές και αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα).

Η οικονομική της έκθεση για το 2022 είναι σχεδόν κενή με την εταιρεία να έχει μηδενικό τζίρο καθώς ουσιαστικά δεν έχει ενεργοποιηθεί στην χώρα μας. Όπως όλα δείχνουν, όμως, η τρέχουσα χρονιά μάλλον θα είναι διαφορετική.

Η Ελλάδα έτοιμη να γίνει η 12η χώρα για τον Όμιλο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του πριν από μερικούς μήνες στο LinkedIn, ο Leo Gan, business development senior vice president του MR. DIY Group, o όμιλος πρόκειται να αποκτήσει φέτος παρουσία σε 2 ακόμη χώρες, διευρύνοντας το αποτύπωμα του σε 12 συνολικά αγορές. Αν και ο ίδιος δεν ονομάτισε τις χώρες αυτές, όλα δείχνουν πως η μια εξ αυτών είναι το Bιετνάμ, όπου φαίνεται πως έχει γίνει όλη η σχετική προεργασία, ενώ η επόμενη μάλλον θα είναι η Ελλάδα.

918 νέα καταστήματα μέσα στο 2023

Η επέκταση σε αυτές τις δυο νέες αγορές εντάσσεται στη γενικότερη τρελή κούρσα ανάπτυξης της MR. DIY μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς πρόσθεσε 425 νέα καταστήματα στο δίκτυο της στις 10 χώρες, που ήδη δραστηριοποιείται. Με άλλα λόγια, άνοιγε περισσότερα από 2 (2,36 για την ακρίβεια) καταστήματα κάθε μέρα. Και σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Leo Gan για το επόμενο εξάμηνο αναμένονται ακόμη περισσότερα εγκαίνια. Αναλυτικότερα, στόχος της MR. DIY φαίνεται να είναι η προσθήκη 493 ακόμη καταστημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτος.

Πάνω απο 3000 καταστήματα σε 18 χρόνια

Γενικά η MR. DIY έχει μάθει να κινείται σε αρκετά υψηλές ταχύτητες. Ξεκίνησε την δραστηριότητα της τον Ιούλιο του 2005 και σήμερα 18 χρόνια μετά διαθέτει δίκτυο με 2931 φυσικά καταστήματα σε 10 χώρες στην Ασία και την Ευρώπη καθώς και online παρουσία. Τα 1059 από τα φυσικά καταστήματα είναι στην Mαλαισία ενώ η εταιρεία έχει επεκταθεί και σε Ταϊλάνδη (653 καταστήματα), Μπρουνέι (9 καταστήματα), Ινδονησία (584 καταστήματα), Σιγκαπούρη (13 καταστήματα), Φιλιππίνες (402 καταστήματα), Ινδία (131 καταστήματα) και Καμπότζη (5 καταστήματα). Έκανε την είσοδο της στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2021 ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς εγκαινίασε την παρουσία της στην Ισπανία. Σήμερα λιγότερο από δυο χρόνια μετά διαθέτει 55 καταστήματα στην γειτονική χώρα και 20 στην χώρα της Ιβηρικής.

Tα καταστήματα της Mr. DIY έχουν κατά μέσο όρο επιφάνεια πωλήσεων 10.000 τετραγωνικά πόδια (περίπου 929 τετραγωνικά μέτρα). Μόνο στην Μαλαισία και το Μπρουνέι, η MR.DIY υπολογίζεται πως εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερα από 80 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει συνεργασίες με μεγάλους retailers και εμπορικά κέντρα (Lotus's, Giant, AEON and AEON BIG.)

Όσον αφορά το product mix, η MR.DIY που χρησιμοποιεί το motto «Αlways Low Prices» (Πάντα χαμηλές τιμές) αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως διαθέτει μια γκάμα που περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 18.000 προϊόντα σε 10 διαφορετικές κατηγορίες(Hardware, Οικιακή φροντίδα, Ηλεκτρικές συσκευές, Έπιπλα, Αξεσουάρ αυτοκινήτου, Είδη γραφείου & Sports, Παιχνίδια, Δώρα, Αξεσουάρ πληροφορικής και κινητης τηλεφωνίας, Κοσμήματα & καλλυντικά). Πολλά εξ αυτών, είναι own brands.

MR.D.I.Y.: Έτοιμη για δυναμική κούρσα ανάπτυξης στην Ελλάδα - BusinessNews.gr (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6280

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.